At spraye parfume virker let, men kunsten i at bære, vælge og opbevare dufte er sværere end du tror. Sådan undgår du at lave de 10 klassiske parfume-fejl.

1. Du forventer, at parfumen har den samme duft gennem hele dagen

Når du første gang sprayer en parfume på dig, kan du dufte de øverste noter. En duft består normalt af tre stadier: hoved-, hjerte- og basenoterne. Ønsker du at se, hvordan en duft udvikler sig, bliver du nødt til at væbne dig med tålmodighed. Parfumer har det med at udvikler sig i helt op til en dag. Derudover bør du droppe papirstrimlen, når du tester parfume. En parfume skal testes på kroppen og ikke på en papirstrimmel.

2. Du dufter til parfumen for hurtigt

Når du prøver en ny parfume, skal du vente 30 sekunder, før du dufter til den. På den måde giver du alkoholindholdet (hvis den har noget) i parfumen tid til at fordampe.

3. Du prøver ikke noget nyt

Ha’ et åbent sind! Vælg en duft, der udtrykker din individuelle stil og personlige smag. På den måde undgår du også at gå tilbage til den samme duft, som du har brugt i årevis.

4. Du bruger den samme parfume hele året rundt

Er du en af dem, som bruger den samme parfume året rundt? Så har du måske bemærket, at folk reagerer anderledes på din duft om sommeren end de køligere måneder. Det skyldes, at vejret i høj grad påvirker, hvordan en parfume dufter. I varme måneder er det ideelt at holde fast i lettere dufte som citrus, frugt og blomster. I køligere måneder bør du bruge de lidt tungere dufte.

5. Du ved ikke, hvor du skal spraye

En parfume bliver aktiveret ved kropsvarme. Derfor skal du spraye din parfume på dine pulspunkter. Bag dine ører, på din hals, indersiden af håndleddet og bag knæene er steder, hvor huden er tynd. En tyndere hud vil betyde mere varme, som vil hjælpe din duft til at holde længere.

6. Du bruger enten for lidt eller alt for meget

Nøglen til at maksimere potentiellet i din duft er at spraye den rigtige mængde. Bruger du for lidt, bliver det ikke bemærket. Overdriver du, vil det få folk til at dække deres næse omkring dig – ikke særlig rart!

7. Du gnider håndleddene sammen

Ved at gnide håndleddene sammen bliver de øverste noter i duften gradvis svagere, end de ellers ville, fordi du forstyrrer molekylerne ved at gnide på dem.

8. Du tror, at din ven/venindes parfume vil dufte det samme på dig

Kropskemi er den sidste ingrediens i enhver duft. Selvom du er blevet forelsket i din ven eller venindes duft, er det ikke sikkert, at i vil dufte ens. Du kan risikere, at parfumen kommer til at dufte anderledes på dig. Derfor skal du altid prøve parfumen på dig selv, før du beslutter dig for at købe den.

9. Du forventer, at din parfume holder hele dagen

Parfumer er ikke typisk lavet til at holde en hel dag. Som en tommelfingerregel vil Eau de Toilette holde i fire timer, mens en Eau de Parfume kan forblive på huden i op til seks timer. Den stærkeste (og oftest dyreste) type duft er ren parfume – den kan holde i op til 16 timer.

10. Du sprayer på tøjet

For din egen skyld håber jeg ikke, der er tale om dyrt designertøj. At spraye parfume direkte på tøjet kan resultere i grimme pletter. Nogle af de ingredienser og kemikalier, der anvendes i dufte, skaber pletter, når de kommer i kontakt med stof. Tænk på det som at spilde te eller kaffe på skjorten – ikke et kønt syn!

Efterlad en kommentar