At bære parfume kan være en vidunderlig måde at udtrykke sig selv, men for meget kan skræmme folk væk og være skadeligt for andre.

Vi kender alle en person, som bruger for meget parfume, så man kan lugte den fra lang afstand. Har du nogensinde tænkt over, at du meget vel også kunne bruge for meget parfume til irritation for alle, du møder på din vej? Vi vil i denne blog give dig et par tips til at sikre, at du bruger den rette mængde, til gavn for både dig og dine omgivelser.

At skære ned på mængden af parfume, du bruger, er ikke kun af hensyn til folk omkring dig, men også dig selv. I værste tilfælde kan for meget parfume give migræne eller allergiske reaktioner. Desværre har nogle mennesker en dårligere lugtesans end andre, og derfor er de heller ikke bekendte med problemet. Andre er blot blevet immune overfor parfumer, de bærer til hverdag. Selvom du ikke selv kan dufte din parfume, er det ikke ensbetydende med, at folk i dine omgivelser ikke kan. At bære for meget parfume kan også være tegn på depression.

Det kan ofte være svært at vide, om man bruger for meget parfume. En god måde at finde ud af det, er ved at sprøjte parfumen på sig som sædvanligt. Vent herefter fem sekunder. Læg derefter et væv på det sprøjtede sted. Hvis vævet ikke sidder fast, så har du ikke brugt for meget. Hvis du derimod har være så uheldig at have sprøjtet for meget parfume på dig, kan tiden være din ven. Hvis du er utålmodig eller bare ikke har tid, så kan du hurtigere skære ned for duften ved at putte alkohol på en vatpind eller rondel, og gnide det på det sprøjtede område.

Du kan spare en masse parfume ved at bruge den mere effektivt. Sprøjt parfume i luften og gå så ind i duftskyen, så den kan fordele sig på din krop. Hold afstand fra parfumeflasken til huden. Når du skal sprøjte din parfume på, er det vigtigt at holde en afstand på ca. 25 cm. Hvis din hud bliver våd, er du for tæt på.

Hvis du har en tungere duft, skal du bruge den på den nederste del af din krop – f.eks. bag knæene. Når du sprøjter parfumen på den nederste del af din krop, vil duften ikke stige så hurtigt og være til gene for andre. Ved at prøve dig frem vil du hurtigt finde den rette mængde, og din duft vil, som tiltænkt, tiltrække folk fremfor at frastøde dem.

Efterlad en kommentar